Warsawa

Jeg har nettopp kommet hjem fra tidenes beste ferie sammen med kjæresten. Gud, det var koselig, men jeg kan trygt si at turens start var en røff en. Vi ankom flyplassen tidsnok og kom oss fint og flott gjennom flyplassens grufulle, kjedelige innsjekkings-og sikkerhetsprosess, så ca. 10 min før vi skal på flyet kommer det fra høytaleren at flyet er kansellert grunnet “tekniske problemer”. Jeg tror hjerte mitt sank ned i bakken av skuffelse, samtidig som jeg også hadde panikk. Jeg har ingen forståelse for flyplasser, og når ikke ting går som det skal er jeg en fortapt sjel. Heldigvis visste kjæresten hva som skulle gjøres og ringte flyselskapet, Norwegian, for info. Etter mye frem og tilbake og forvirrelse fikk vi beskjed at alle på flyet til Warsawa skulle settes på fly til Krakow og deretter ta en 3 timers busstur til hovedstaden fra der. Norwegian gjorde en bra jobb med å ordne opp, og vi fikk mat, men 3 timer? My ass, nærmere 5-6 timer (føltes som 10). Vi kjørte gjennom hele natten, og klarte å sove innimellom, og da vi ankom hotellrommet på Hotell Sobieski var det morgen og dagslys igjen. Soveee….

CIMG1674

Heldigvis var resten av ferien himmelsk! 90 % av ferien gikk selvsagt til å spise masse god mat og drikke, så restaurantene og barene var svært vell-utforsket.

Vi (rettere sagt meg og mine jentegener) nøt også masse shopping på både småbutikker og shoppingsentere, turer gjennom byen og byparkene, det fine solværet, og alt annet den fine byen hadde å tilby. En av dagene gikk vi på en tour på en gammel 60-talls buss med en av lokalene som viste oss byen fra et historisk synspunkt. Byen, som de fleste vet, var et hardt offer under 2. verdenskrig, der store delen av byen ble tilintetgjort (spesielt den jødiske gettoen). Tiden etterpå hersket kommunismen, som var tydelig fremhevet i byens arkivektur og utseende. Masse truende, grå blokker det andre som følger kommunistisk stil. Etter kommunistens fall ville alle feire med å farge byen på ny. Hotellet f. eks, som du kan se, er en skikkelig bombe av farger. Rundt om i byen kunne man se vellmalt streetart og farger og blomster. Et skikkelig vakkert syn om sommeren.

Byen var utrolig nydelig og overraskende ren, og alle menneskene virket hyggelig. Eller, utenom en taximann som vi fant fort ut lurte oss til å måtte betale ca. dobbelt så mye som vanlig for turen fra sentrum til hotellet. Selvfølgelig gjorde det ikke oss særlig mye, for alt der nede er jo fantastisk billig! Folket var uansett meget sjarmerende, og svarte oss alltid beskjeden når vi spurte om de kunne engelsk med: “eeeehh, a liiittle bit”. Heldigvis er det universelle språket for bestilling og shopping ganske enkelt ettersom det kun går ut på å peke og betale. Kroppsspråk og håndsignaler får deg ganske langt de fleste steder.

Anbefaler iallefall sterkt alle til å dra til Warsawa! Man fikk følelsen at det egentlig ikke var en turistby, i samme grad som Krakow skal visstnok være, men det var egentlig en lettelse. Det var rett og slett en fin by i seg selv, med masse å gjøre, masse å se, masse historie, og masse fine mennesker!

CIMG1594

7 thoughts on “Warsawa

  1. Pingback: Photography: The Palace | Studying in England

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s